Nieuwe overstapparking Stalle krijgt negatief advies

Het college van Ukkel geeft een negatief advies voor een nieuwe overstapparking aan Stalle. Het gebouw met 1.134 parkeerplaatsen zou vijf verdiepingen hoog zijn, "te groot in vergelijking met de naburige gebouwen", zegt schepen voor Stedenbouw Marc Cools (MR). 

De parking is bedoeld als uitbreiding voor de huidige gratis openluchtparking in Stalle, aan het eind van tramlijn 4. De nieuwe parking zou wel betalend zijn, en dat vindt de schepen een probleem. "In het buitenland zijn die parkings meestal gratis. Wie gaat betalen om zijn auto weg te zetten en vervolgens met de tram naar het centrum gaan?", vraagt Cools zich in La Dernière Heure af.

Daarenboven wordt de bestaande openluchtparking nu gebruikt door de studenten van Espace Formation ESP. "Als die ook betalend wordt, gaan die studenten zich in de naburige wijken parkeren, en daar voor parkeerproblemen zorgen", voegt Cools toe.

Veel buurtbewoners verzetten zich tegen de overstapparking, een project waarmee het Gewest de autodruk in de stad wil verminderen. Volgens hen heeft de parking een negatieve invloed op hun levenskwaliteit. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Schaarbeek krijgt prijs van hartenbreker

samenleving 1518615707

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook