Nieuwe website voor verkoop of weggeven van tweedehands spullen

© Gemeente Etterbeek

De Franstalige sector van de sociale economie, verenigd in de organisatie Ressources, lanceert LeClicRecup.be, een online platform waar burgers, bedrijven en overheidsdiensten spullen kunnen weggeven of verkopen voor hergebruik.

De website is gratis te gebruiken.  De goederen zijn onderverdeeld in categorieën, van textiel en meubilair, papier/karton, elektrische toestellen tot computerapparatuur.

 “Steeds meer mensen willen een tweede leven geven aan voorwerpen in hun bezit. Een platform als LeClicRecup.be (…) kan ons begeleiden in die paradigmashift die zo broodnodig is en die de recyclage-economie verder kan aanzwengelen”, reageerde Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) in de krant La Capitale.

Er bestaat al een webpagina in Brussel die wel strikt voorbehouden is voor weggeefacties. Het is een besloten Facebookgroep die ‘Brussel Verniet’ heet, en inmiddels zowat 6.500 leden telt. Ook de gemeente Etterbeek heeft een website waar inwoners en bezoekers goederen kunnen vragen of weggeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Vakantie in eigen stad: 40+ staycation tips
  • Openluchtzwembaden: 4 tips voor verkoeling
  • Wandelen langs de Vijvers
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement