| Beeld uit de omstreden Facebookcampagne van DVZ

Omstreden Facebookpagina Vreemdelingzaken offline

Kris Hendrickx
© BRUZZ
10/12/2018
Updated: 10/12/2018 21.42u

De Facebookpagina van Dienst Vreemdelingenzaken is offline gehaald. De pagina oogstte vorige week nog kritiek voor een controversiële ontradingscampagne tegenover asielzoekers.

“No money, no house, no future”, met een foto van gammele tentjes erbij. Of nog “When in illegal stay, you will be detained” met een foto die genomen is van achter tralies. De campagne die DVZ sinds oktober lanceerde, was hard en kon dan ook op heel wat kritiek rekenen.

Vorige week noemde de vzw Orbit de beelden van hetzelfde niveau als de Marrakesh-campagne van de N-VA, die de partij vorige week weer moest inslikken na protest. De diversiteitsorganisatie eiste dat de campagne offline zou gehaald worden.

dvz campagne

| Beeld uit de omstreden campagne van DVZ

Exact dat lijkt nu ook gebeurd. De regeringsstoel van Theo Francken is nog niet koud of de Facebookpagina van Dienst Vreemdelingenzaken (Belgian Immigration Department) is al offline. De enige pagina die wel nog online staat is een oude, waarop de laatste post al van 2015 dateert (Belgian Immigration Office).

Bij Dienst Vreemdelingenzaken zelf was de voorbije uren niemand te bereiken voor een toelichting bij die stap. Ook het kabinet van De Block was niet bereikbaar.

Hilde Geraets (en niet Claire Geraets zoals hier eerder vermeld) van Orbit vermoedt alvast dat de pagina niet toevallig offline ging. “Dit ligt toch wel in de lijn met wat Maggie De Block aankondigde: een menselijker asielbeleid.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, DVZ, Dienst Vreemdelingenzaken, Maggie De Block, Theo Francken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni