Ontmoeting rond foot en food

Het Footfood Festival brengt mensen samen op twee toegankelijke terreinen: het voetbalveld en de keuken. De organisatoren willen op 13, 14 en 15 juni bruggen bouwen en de problematiek van dak- en thuisloosheid onder de aandacht brengen.

De Abbatoir wordt drie dagen lang het centrum van de Brusselse en de Belgische voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen. Op maandag 13 juni wordt er namelijk de finale gespeeld van de BXLR Cup, een lokale competitie waar vijftien Brusselse clubs aan deelnemen. Op dinsdag en woensdag worden de finales van de Belgian Homeless Cup (BHC) afgewerkt, de nationale competitie.

De BHC wordt gespeeld door twintig ploegen uit heel het land, die samenwerkingen zijn tussen sociale organisaties en (semi)-professionele voetbalclubs. Er worden maar liefst vijfhonderd spelers en meer dan tweehonderd supporters verwacht voor dit feestelijk einde van de nationale competitie. Daarnaast zijn er ook nog eens 150 spelers uit niet-kwetsbare doelgroepen uitgenodigd om in één van de vijftien gastteams aan te treden. Zo hoopt men een beeld te krijgen van de hele bevolking en ontmoeting te creëren.

De voetballers zullen elkaar op straatvoetbalvelden (16 op 22 meter) met boarding bekampen, in wedstrijden die met vier tegen vier en zowel overdag als in late night sessions worden gespeeld. Daarnaast zorgt Cultureghem ervoor dat men elkaar ook rond een bord gezond eten ontmoet. De deelnemende teams zullen hiervoor ook een handje helpen.

Cultureghem organiseert daarnaast nog verschillende activiteiten. Zo zullen op woensdagnamiddag de Meccanobox, de Boksbox en de Stepbox voor heel wat spelplezier voor de ketjes zorgen. Alles zal aanwezig zijn voor een groot feest, met een boodschap.

www.belgianhomelesscup.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?