Ook koffiebars mogen openblijven voor afhaal

© Ivan Put

Ook de koffiebars in ons land mogen de komende maand openblijven voor afhaal. Dat blijkt uit het ministerieel besluit dat zondagavond werd gepubliceerd. Tijdens de lockdown in maart was er nog veel verwarring over de koffiebars omdat de federale maatregelen niet helemaal duidelijk waren.

Toen in maart de cafés en restaurants dicht moesten, was het onduidelijkheid troef over de koffiebars. Volgens de regels mochten horecazaken toen enkel levering van maaltijden en maaltijden om mee te nemen toestaan. Daardoor ontstond er discussie omdat sommigen beweerden dat dranken niet als afhaalmaaltijd konden aanzien worden. In Gent werd toen zelfs een koffiebar gesloten omdat er afhaalkoffie werd verkocht, terwijl daar in heel wat andere steden geen zaak van werd gemaakt.

In het nieuw ministerieel besluit, dat zondagavond gepubliceerd werd, staat nu dat cafés en restaurants de deuren voor minstens een maand toe houden, behalve voor het aanbieden en leveren van afhaalmaaltijden en niet-alcoholische dranken om mee te nemen. "Koffiebars horen daar dus ook bij, daar is nu geen discussie rond mogelijk", verduidelijkt Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie. "Takeaway is wel alleen mogelijk tot maximaal 22 uur en uiteraard moeten de horecazaken de veiligheidsvoorschriften naleven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?