Ook vzw van Saïdi trekt zich terug uit deradicaliseringsproject

© Twitter / ismaelsaidi

Na Ismaël Saïdi trekt nu ook de vzw AviScène zich terug uit het project om deradicaliseringsfilmpjes te maken voor het gewest. Minister-president Rudi Vervoort (PS) kondigde dinsdag nog aan dat het project werd verdergezet. "Saïdi heeft zich teruggetrokken, maar dat wil niet zeggen dat zijn vzw het project ook opgeeft", klonk het toen. De organisatie meldt nu dat de terugtrekking van Saïdi betekent dat zijn vzw ook niet meer meedoet. Vervoort bekijkt nu hoe het verder moet.

Nu Ismaël Saïdi en de vzw AviScène zich terugtrekken is het niet duidelijk wat er moet gebeuren met het project en de 275.000 euro die ervoor uitgetrokken was. Het kabinet van Rudi Vervoort laat weten dat het momenteel bekijkt hoe het project verder aangepakt wordt en of er blijft vastgehouden worden aan filmpjes. Het blijft wel de bedoeling om verder te gaan met het project om radicalisatie bij jongeren tegen te gaan.

Begin januari werd aangekondigd dat theatermaker Ismaël Saïdi filmpjes zou maken voor het Brussels Gewest om jongeren te deradicaliseren. Dat nieuws veroorzaakte al snel politieke heisa, met beschuldigingen over cliëntelisme. Regeringspartij Défi (ex-FDF) vroeg zich af waarom het project meteen aan Saïdi werd toegewezen.

Saïdi trok zich al snel terug uit het project. Later dook het nieuws op dat hij veroordeeld was door het Marokkaanse gerecht in een zaak rond valse cheques. Aanvankelijk klonk het toen nog dat het project ondanks de heisa zou doorgaan, maar dat blijkt nu dus niet het geval te zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?