Oud-bodyguard van George Clooney vrijgesproken voor slagen en verwondingen

© Wikipedia
| George Clooney

Het hof van beroep van Brussel heeft de vrijspraak bevestigd van een oud-bodyguard van Hollywoodsterren zoals George Clooney en Ben Affleck, die terecht moest staan voor slagen en verwondingen bij een vechtpartij in een café in Ukkel in 2014. Net als in eerste aanleg oordeelde het hof dat er gerede twijfel bestond over zijn aandeel in de vechtpartij. Enkel het slachtoffer en een naaste wezen de man als dader aan.

Op 5 september 2014 zou de man bij een cafébezoek in Ukkel iemand in elkaar hebben geslagen. Het slachtoffer was verschillende weken werkonbekwaam. Maar over de betrokkenheid van D. bestond twijfel, want van alle aanwezigen kon enkel het slachtoffer de ex-bodyguard aanwijzen als de dader.

Samy D. werd in 2016 vrijgesproken in eerste aanleg, en dat vonnis is nu bevestigd door het hof van beroep, zegt zijn advocaat Romain Delcoigne.

Samy een Belgische para die op het einde van vorig decennium in de Democratische Republiek Congo vier jaar lang gewerkt heeft als bodyguard van hoge VN-functionarissen als Kofi Annan en Ban Ki-moon. In het kader van die missie moest hij ook de fysieke integriteit beschermen van vedetten uit de showbizz, onder wie de Hollywoodacteurs Clooney en Affleck.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?