Parcours Catalaanse betoging volledig afgesloten voor verkeer

© Peter Dhondt

De stoet Catalanen die deze donderdagmiddag door Brussel trekt, noopt de politie ertoe het volledige parcours te sluiten voor verkeer. De Brusselse politie riep gisteren al iedereen op niet met de auto naar Brussel te komen omdat ze verkeersproblemen in de oostelijke rand verwachte.

De route van de betoging loopt over de Renaissancelaan en de Stevinstraat naar de Steenweg op Etterbeek, voorbij het metrostation Maalbeek, tot aan het Jean Reyplein.

"Die straten worden sowieso afgezet", zegt Van de Keere. "Maar we verwachten dus ook zware verkeershinder in de Europese wijk en in de oostelijke rand. Daarom verzoeken wij iedereen Brussel zo veel mogelijk met de auto te vermijden. Als mensen zich toch binnen Brussel moeten verplaatsen, raden wij het openbaar vervoer aan, en dan vooral de metro. Want ook de buslijnen rond de Europese wijk zullen te maken krijgen met hinder door de manifestatie." 

Langs de route van het parcours geldt een volledig parkeerverbod, meldt de politiezone op Twitter. Ook op de Belliardstraat, de Nerviërs-, Galliërs- en Tervurenlaan, het Jubelpark mag je tijdens de manifestatie je auto niet achterlaten. Wie er toch parkeert, wordt getakeld. 

 

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook