Parkingproject Brigittinnen begraven

© Platform Pentagone
© Platform Pentagone

Nieuwe plotwending in de saga van de Marollenparking. De geplande parking aan de Brigittinnen komt er niet, vernam onze redactie. De Stad onderzoekt nu of er toch een parking kan komen in leegstaande ruimtes onder het station Kapellekerk.

Over de geplande ondergrondse parking in de Marollen vloeide de voorbije maanden al erg veel inkt. Die parking - een van de vier nieuwe in de Vijfhoek - moest eerst onder het Vossenplein komen, maar dat project werd na massaal protest afgevoerd.

De Stad schoof toen snel een nieuwe locatie naar voor: de huidige parking van de sociale woontoren aan cultuurcentrum Les Brigittinnes zou worden uitgebreid. De openbare aanbesteding voor dat project werd echter nooit gelanceerd.

Vandaag blijkt dat ook dat project van tafel is. “De parking zou onder een groene zone moeten komen en dat zorgt voor technische moeilijkheden en complicaties met vergunningen”, zegt burgemeester Yvan Mayeur (PS) aan brusselnieuws.be.

Onder de Noord-Zuidverbinding
De nieuwe wending betekent niet dat er geen extra parking komt in de buurt. De Stad onderzoekt nu of er geen parking kan ontstaan onder het vlakbijgelegen station Kapellekerk (en dus onder de Noord-Zuidverbinding). "Daar zijn nu grote ongebruikte ruimtes, het zou de gemakkelijkste oplossing zijn", zegt Mayeur. "Maar we zijn er nog niet. We hebben daarvoor onder meer een akkoord nodig met de NMBS."

Dat de vierde parking niet wordt afgevoerd heeft te maken met vragen uit de buurt, zegt Mayeur. “Zowel de bewoners als de handelaars in de wijk vragen ons om meer parkeercapaciteit, dus blijven we een oplossing zoeken”, zegt de burgemeester.

Onder meer de bezoekers van de Kapellekerk – waar verschillende buitenlandse gemeenschappen misdiensten vieren – verhogen de parkeerdruk in de buurt.

Niet alle wijkbewoners vragen overigens om een ondergrondse parking. Een groep bewoners van de sociale blokken en de wijk errond had in juni nog geprotesteerd tegen de komst van de parking aan de de Brigittinnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?