Parlementsleden solidair met Ali Aarrass

© Alexis Deswaef via Twitter

Drie Brusselse parlementsleden hebben zondag deelgenomen aan een solidariteitsactie voor Ali Aarrass. Die Marokkaanse Brusselaar zou onterecht in een Marokkaanse gevangenis zitten en is sinds eind augustus in hongerstaking.

Farida, de zus van Ali Aarrass, lanceerde vorige week een symbolische hongerstaking op de Kleine Zavel. Dat is vlakbij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze vindt dat België consulaire bijstand moet verlenen aan haar broer. Volgens de vrouw doet België niets voor de man omdat hij ook de Marokkaanse nationaliteit heeft. "Mijn broer is volwaardig Belg", zegt ze. "Hij is geboren in Spanje en woonde daar vijftien jaar, daarna woonde hij 28 jaar in België."

De vrouw werd ondertussen afgelost door andere actievoerders. Zondag toonden ook parlementsleden Zoë Genot (Ecolo), Jamal Ikazban (PS) en Youssef Handichi (PTB) zich solidair. Ze gingen voor één dag in hongerstaking.

Ali Aarrass is sinds eind augustus in hongerstaking. Zijn toestand is kritiek. Hij werd in 2010 door Spanje aan Marokko uitgeleverd en daar, om bekentenissen af te dwingen, gemarteld. De man wordt verdacht van terroristische activiteiten, maar na verder onderzoek zijn die beschuldigingen nog steeds niet hard gemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?