Paus feliciteert Mayeur in brief met vluchtelingenbeleid

© Yvan Mayeur

Paus Franciscus heeft de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) in een brief gefeliciteerd met zijn beleid tegenover vluchtelingen.

Op 9 december afgelopen jaar was Mayeur te gast in het Vaticaan, waar hij voor ruim 70 andere burgemeesters van Europese steden de initiatieven voorstelde die zijn stad heeft genomen om de integratie van migranten in de Brusselse samenleving te bevorderen.

De volgende dag ontmoetten zij daar ook de paus om een stand van zaken op te maken van het algemene onthaal van vluchtelingen door Europese landen, en de impact daarvan op hun steden. Als gevolg van dit bezoek heeft de burgemeester op 3 januari een brief van de paus in hoogsteigen persoon ontvangen.

"Ik ken uw initiatieven, uw persoonlijke gevechten en de obstakels die u moet overwinnen. Daarom wil ik mijn bewondering en dankbaarheid uitdrukken voor uw verstandige actie en uw doorzettingsvermogen voor onze broers en zussen vluchtelingen. Mijn deur staat altijd voor u open", valt te lezen in de brief die Yvan Mayeur donderdag postte op zijn Facebook.

"Zonder dat we hetzelfde geloof delen kunnen mensen overtuigingen delen, zoals die om samen te vechten voor een rechtvaardiger wereld, en dat juist voor iedereen", schreef Mayeur erbij als commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?