Personeelsfeest Delhaize niet in park van Laken na protest

Het geplande personeelsfeest van supermarktketen Delhaize zal dan toch niet doorgaan in het Park van Laken. “De privatisering van een openbaar park heeft de laatste dagen heel wat vragen opgeroepen in pers en politiek”, staat te lezen in een e-mail aan het personeel. Het feest gaat wel nog door, maar er wordt een nieuwe locatie gezocht.

De supermarktketen plande voor haar 150ste verjaardag een groot personeelsfeest voor haar 15.000 personeelsleden. Daarvoor had de keten bij de Stad Brussel een aanvraag ingediend om gedurende vier dagen in juni zo’n 20.000 vierkante meter van het Park van Laken te privatiseren. Opvallend is dat de keten daarvoor helemaal niets hoefde te betalen: het gaat immers om openbaar terrein. Voor het feest met voorbereiding en afbraak werd een periode van ruim drie weken voorzien, van 5 tot 27 juni.

Maar Delhaize komt nu op dat idee terug, zo leert een interne e-mail aan het personeel. “De privatisering van een openbaar park voor een privé-evenement heeft de laatste dagen heel wat vragen opgeroepen in de pers en binnen de Belgische politieke wereld. Ons doel blijft een buitengewoon en onvergetelijk feest voor onze collega's organiseren. Door de discussies die hieromtrent aan de gang zijn, kunnen wij echter de kwaliteit van ons evenement niet meer verzekeren”, leest het.

Het feit dat Delhaize een groot deel van het park voor geruime tijd kon privatiseren zonder daarvoor iets te betalen, stuitte de jongste dagen inderdaad op heel wat protest. Ook in BRUZZ stelde activist Gerben Van den Abbeele dat “het grote geld altijd voorgaat op het publiek belang.”

Het feest zal wel nog steeds op 17,18,19 en 20 juni plaatsvinden, maar er wordt nu een andere locatie gezocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook