Petitie eist bescherming van bomen aan De Brouckère

In het simulatiebeeld voor de heraanleg van de voetgangerszone is op het De Brouckèreplein niet veel groen te zien. Dat zet kwaad bloed bij heel wat mensen. Een petitie om de bomen van het De Brouckèreplein alsnog te redden, werd intussen al door meer dan 1500 mensen getekend.

De teller van de virtuele petitie ‘Red de bomen op De Brouckère’ staat op 1.744 handtekeningen. Op 21 juli publiceerde initiatiefnemer Koen Van Huele zijn oproep voor het behoud van groen op change.org. Een reactie op de simulatiebeelden van de toekomstige voetgangerszone, waarop heel wat bomen plots verdwenen zijn.

“Een plein zonder bomen is een onaangenaam plein waar je geen schaduw vindt in de zomer en waar de koude wind tijdens de winter zijn gang kan gaan”, klinkt het betoog. Ook de bijdrage van de bomen aan de luchtkwaliteit geldt als argument. “Toch wil het stadsbestuur van Brussel de vele bomen op het De Brouckèreplein kappen om het plein na de heraanleg in een stenen woestijn te veranderen.”

De petitie mikt op minstens 2.500 handtekeningen, wat stilaan een haalbaar doel lijkt te zijn. Eenmaal afgerond belandt de lijst op tafel bij het stadsbestuur van Brussel en de Brusselse regering. De petitie krijgt expliciete steun van politicus Bruno De Lille (Groen).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?