Eenvoudig Nederlands

Pink Ribbon zamelt 20.000 euro in na opening Annie Cordy-tunnel

© Pascal Smet via Twitter
| Na de officiële inhuldiging werd een solidariteitsmars gehouden voor vzw Pink Ribbon.

Na de opening van de Annie Cordy-tunnel heeft Pink Ribbon 20.000 euro ingezameld. De organisatie Pink Ribbon strijdt tegen borstkanker. Pink Ribbon zal het geld gebruiken voor preventie en psychosociale zorg voor patiënten.

De Annie Cordy-tunnel heette vroeger de Leopold II-tunnel. Zondag is de Annie Cordy-tunnel officieel geopend na een renovatie. De renovatiewerken duurden ongeveer 3 jaar en kostten 500 miljoen euro.

30 portretten

Volgens Pink Ribbon is er een reden dat de tunnel een vrouwennaam krijgt: 43% van de straten in Brussel is naar een persoon vernoemd. Maar 6,1% daarvan draagt de naam van een vrouw. Het Brussels Gewest zet een belangrijke stap door de langste tunnel van België te noemen naar zangeres Annie Cordy. Op de muren van de tunnel zijn ook 30 vrouwen-portretten te zien.

Gelijke kansen

Om die vervrouwelijking te beklemtonen, werd de opening georganiseerd ten voordele van vzw Pink Ribbon. Equal.Brussels schonk 20.000 euro aan vzw Pink Ribbon. Equal.Brussels is de gewestelijke overheidsdienst voor gelijke kansen.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?