Plannen nieuwe maalderij langs kanaal voorgesteld

© Bogdan & Van Broeck
De gemeente Anderlecht heeft het architecturaal project voorgesteld voor de maalderij aan de Demetskaai, Moulart. Het winnende ontwerp is van de hand van het bureau Bogdan & Van Broeck. In het gebouw moeten zowel economische als culturele activiteiten een plaats krijgen.

De maalderij wordt nu nog bezet door een autobandenhandelaar, maar die moet verhuizen. Tegen januari 2014 moet het gebouw opnieuw de deuren openen.

Wat er precies zal komen is nog niet helemaal duidelijk. Voor de gemeente wordt het een "referentie-, diensten- en kennisknooppunt" en er komt een "Interpretatiecentrum". Daarin kunnen dan workshops en culturele activiteiten georganiseerd worden. Zeker is dat er in 3.000 vierkante meter voorzien wordt voor een vijftiental kmo's.

De renovatie kadert in het project Zuidhaven, dat een investering van 12 miljoen euro omvat en de Anderlechtse kanaalzone nieuw leven moet inblazen. Het gebouw is in 2009 aangekocht met geld van de GOMB, de gemeente Anderlecht en het federale Grootstedenbeleid. De realisatie gebeurt nu vooral met geld van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?