| Asielzoekers schuilden vlakbij het Klein Kasteeltje

Politie verwijdert zelfgebouwde beschutting asielzoekers

ADD
© BRUZZ
29/11/2021

De politie haalde zondagavond nadarhekken weg, samen met andere installaties waarmee asielzoekers tentenkampen hadden geïmproviseerd aan het Klein Kasteeltje. De constructie was "illegaal" volgens de politie en het kabinet van burgemeester Philippe Close (PS).

Door een tekort aan opvangplaatsen in de structuren van Fedasil, het agentschap voor de opvang van asielzoekers, worden al verschillende weken tientallen mensen niet opgevangen. Vooral alleenstaande mannen kunnen zich niet aanmelden, waardoor er lange wachtrijen ontstaan voor de deuren van het Klein Kasteeltje.

"Om zich tegen de barre weersomstandigheden enigszins te beschutten werden door deze mensen al dagen nadarhekken en dekens gebruikt om te schuilen," vertelt een buurtbewoner aan onze redactie. "Zondagavond laat werden ze in de Passendalestraat plots opgeschrikt door een dertigtal agenten die alle installaties hebben weggehaald. Op minder dan een kwartier tijd werden een vijftigtal mensen weggejaagd."

Volgens Ilse Van de keere, woordvoerster van de bevoegde politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene, ging het om "illegale installaties," die "zonder toestemming werden geplaatst" en dus weggehaald moesten worden.

Eenzelfde geluid klinkt bij het kabinet van burgemeester Philippe Close (PS). "Meer dan wat de politie vertelde kunnen we niet kwijt," aldus zijn woordvoerster Carole Poncin.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Klein Kasteeltje , aanmeldcentrum asielzoekers , asielzoekers , politie , fedasil , asielopvang

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni