Protest in dierenvermomming tegen Febiac

© Facebook EZLN

Een vijftigtal activisten van de actiegroep Ensemble Zoologique de Libération de la Nature (EZLN) drong op vrijdagnamiddag het gebouw van automobielfederatie Febiac in Sint-Lambrechts-Woluwe binnen. Vermomd als dieren wezen ze daar op de verantwoordelijkheid van de auto-industrie voor de opwarming van de aarde.

De activisten vulden de inkomhal met dode bladeren en hingen een spandoek met het opschrift ‘Les voitures nous tuent, la Febiac nous enfume’ op. Op de gevel plaatsten ze gelijkaardige berichten. Vervolgens voerden de activisten buiten nog een choreografie op, alvorens uit elkaar te gaan, staat te lezen op de website van Sudinfo.

Met de actie wilde de groep wijzen op de verantwoordelijkheid die de auto-industrie draagt in het kader van de opwarming van de aarde. Zo’n tien personen werden administratief aangehouden, zei de woordvoerder van politiezone Montgomery achteraf.

Enkele weken geleden voerde een andere actiegroep, Extinction Rebellion, nog een grote protestactie op de drukste dag van het autosalon. Febiac vordert van Extinction Rebellion nu een dwangsom van 10 euro per actie per persoon voor het verstoren van het autosalon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?