Rogiertunnel en Leopold II-tunnel weer open

De Rogiertunnel is weer open voor het verkeer, nadat hij maandagochtend om 05.00 werd afgesloten na een brandje. Dat meldt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Ook de Leopold II-tunnel is opnieuw toegankelijk, nadat die in de loop van de dag drie keer werd afgesloten in zuidelijke richting.

Bij de brand in een technische ruimte was controle-apparatuur beschadigd die de veiligheid van het verkeer in de tunnel moet garanderen. Er was ook geen stroomtoevoer meer door de brand.

"We hebben de elektriciteitstoevoer in het lokaal kunnen herstellen, waardoor aan de veiligheidsvereisten voor het gebruik van de tunnel is voldaan", zegt Inge Paemen. Dat is goed nieuws voor de uittocht uit Brussel die zeer moeizaam verliep ten gevolge van het afsluiten van de Rogiertunnel.
      
Leopold II
Ook de Leopold II-tunnel kan daardoor weer opengesteld worden. Die tunnel was drie keer in de loop van de dag afgesloten in zuidelijke richting, omdat automobilisten er gevaarlijke manoeuvres uithaalden door rechtsomkeer te maken in de file naar de tunnelinrit. 
      
Intussen wordt de technische ruimte waar het gebrand heeft, continu bewaakt, aldus Inge Paemen, om meteen in te grijpen als er zich nog problemen zouden voordoen. Op termijn zullen de technische ruimtes van de Brusselse tunnels vernieuwd worden.

"De overheidsopdracht daarvoor loopt, maar het duurt nog even, vermoedelijk tot september, eer die vernieuwingswerken effectief worden uitgevoerd", aldus Inge Paemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?