Samusocial gaf meer dan 10.000 euro uit voor Nespresso

© Samusocial

10.584 euro: zoveel spendeerde daklozenorganisatie Samusocial in 2016 aan de koffie van Nespresso. Dat staat in het auditrapport van de Inspectie Financiën dat La Capitale kon inkijken. Het is niet meteen duidelijk waarom het bedrag zo hoog ligt.

Uit een audit van de Inspectie Financiën, die in juni door de Brusselse regering was gevraagd, bleek dat er bij Samusocial zo'n vier procent aan dubbele subsidiëring gebeurd kan zijn. Bovendien zijn er anomalieën vastgesteld bij zowel de personeelsuitgaven als de werkingskosten.

Zo gaf Samusocial meer dan 10.000 euro uit voor de aankoop van Nespresso. Ter vergelijking: in 2013 waren de uitgaven voor koffie beperkt tot 92 euro. "Het aantal vastgestelde onregelmatigheden is alarmerend", staat in het auditrapport. Samusocial heeft wel een vergelijkende studie gehouden om de juiste leverancier te kiezen, zo blijkt uit het verslag. "Hierbij motiveert Samusocial de gemaakte keuze vanuit het belang van koffie voor de medewerkers", luidt het nog.

La Capitale vernam ook dat het loon van een onbekende werknemer gedurende twee maanden dubbel is uitbetaald. Dat foutje kostte Samusocial bijna 8.200 euro. 

De Inspectie Financiën stelde geen frauduleuze bedoeling bij Samusocial vast. Eerder de complexiteit zorgt voor problemen, klinkt het. Sinds de nieuwe directie geïnstalleerd werd, is de toestand van de daklozenorganisatie ook verbeterd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?