Schaarbeekse leerlingen timmeren aan buurtimago met wandelingen

© Public Revelations

Leerlingen van het Emanuel Hielatheneum organiseren de komende weken inleefwandelingen in Schaarbeek, onder meer voor Vlaamse leerlingen en ambtenaren. “Veel mensen van buiten Brussel hebben een fout beeld van de gemeente.”

Een leerlingenduo zal in de volgende weken telkens een groepje van een zestal mensen op sleeptouw nemen. De deelnemers aan de wandelingen maken kennis met de vele contrasten die Schaarbeek rijk is: de drukke en exotische Brabantwijk, de volkse wijken aan het Noordstation, maar ook het prachtige gemeentehuis, het Josaphatpark of het biermuseum.

Het idee van de wandelingen, die de naam Public Revelations meekregen, ontstond bij de zesdejaars van Emanuel Hiel. “We merken al lang dat Schaarbeek en de scholen in de gemeente bij veel mensen een slecht imago hebben”, vertelt Dina Amariouf. “We wilden daar iets aan doen en uiteindelijk ontstond dit project. We hebben daar meteen ook het eindwerk voor onze klas van gemaakt.”

De formule slaat alvast aan. De volgende weken gidsen de leerlingen al minstens 270 mensen door hun gemeente. Onder de deelnemers bevinden zich bijvoorbeeld 70 Vlaamse leerlingen uit Londerzeel en 100 Vlaamse ambtenaren die anders vaak in hun kantoren dichtbij het Noordstation blijven.

De organiserende klas voerde ondertussen al testwandelingen uit met kennissen. “Die waren enthousiast. Zelfs Brusselaars hebben dingen ontdekt die ze niet kenden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?