Schaarbeekse wordt tweede op EK Poetry Slam in Sint-Gillis

© Saskia Vanderstichele

Zaterdagavond vond in het cultureel centrum Jacques Franck in Sint-Gillis het Europees Kampioenschap slam poetry 2017 plaats. 22 slam-dichters uit 19 verschillende Europese landen waren naar Brussel gekomen en streden er voor de titel van 'Europees Kampioen Poetry Slam'. Belgisch kampioene Lisette Ma Neza werd tweede, de winnares was de Zweeds-Deense Frej Haar. 

Tijdens deze verbale bokswedstrijd kreeg elke deelnemer 3 minuten om met zijn/haar tekst en uitvoering de harten van het publiek en de jury te veroveren. De slammers traden op in hun eigen moedertaal of in het Engels terwijl de vertaling (Frans en Engels) werd geprojecteerd.

Met een driedaags programma gaf organisator GC Pianofabriek de Europese kampioenen de kans Brussel vanuit verschillende oogpunten te ontdekken. Ze werden onder meer officieel onthaald op het gemeentehuis van Sint-Gillis, en brachten een bezoek aan de Europese instellingen en de Europese wijk.

In de namiddag zaterdag vonden de halve finales plaats. Na afloop van het slamkampioenschap zaterdagavond was er een secret afterparty. Hier geeft de VRT je een inkijkje op de avond.

Belgische slamkampioene werd tweede
Lisette Ma Neza, de Belgische slamkampioene uit Schaarbeek, verdedigde de nationale eer. Zij werd op 28 oktober onze landelijke kampioen tijdens een spannende finale op het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam in het Kaaitheater. "Door haar ijzersterke teksten en performance veroverde ze ieders hart en werd ze zowel de favoriet van het publiek als van de jury", meldt de Pianofabriek.

Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz (Open VLD) reikte de prijzen uit. Het EK Slam Poetry werd georganiseerd door Gemeenschapscentrum Pianofabriek  in samenwerking met cc Jacques Franck, BRUZZ, Creatief Schrijven, ZINTV, Ôsterreichisches kulturforum, Fins Cultureel Instituut,  Lezarts Urbains, De VGC, Vlaanderen, Slameke, Speakeasy, Jeugd & Poëzie en Labio.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • The hot spots of 2018: six places that made Brussels cool again: Palace, Byrrrh & Skate, Recyclart, Kanal, C12 and Globe Aroma
  • X-mas: Ten tips to digest the holidays
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement