Sint-Gillis: probleem gasleiding allicht oorzaak explosie

© BVRBRUZZ

De explosie die gisteren plaatsvond in de Waterloosesteenweg vlakbij de Bareel van Sint-Gillis werd waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem bij de gasleiding. Dat heeft woordvoerder van het Brusselse parket Ine Van Wymersch bekendgemaakt. Bij de explosie kwam één persoon om het leven en raakten negen anderen gewond.

"De eerste conclusies van de branddeskundige wijzen in de richting van een probleem bij de gasleidingen", aldus Van Wymersch. "Het precieze gaslek kon niet worden gevonden, gelet op de staat van de woningen." 

Uit het onderzoek ter plekke concludeert het parket verder ook dat er geen enkel element gevonden is dat wijst op kwaad opzet.  

Twee huizen raakten erg zwaar beschadigd en puin viel tot op de straat en geparkeerde auto's. Bij de ontploffing raakten zeven bewoners gewond, zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Onder hen drie zwaargewonden, van wie twee kinderen.

Zaterdagavond omstreeks 22.00 uur werd nog het levenloos lichaam van een man vanonder het puin gehaald. De formele identificatie van dat slachtoffer valt niet voor maandagnamiddag te verwachten, laat het parket weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Spullenhulp redt spullen uit containerpark

samenleving 1518672437

Nieuws uit Brussel in je mailbox?