Sint-Gillis start met mobiele jeugddienst

Woensdagnamiddag wordt in Sint-Gillis voor de eerste keer de 'JIP Mobil'- Jeugd Informatie Punt Mobil- uit de garage gereden. Met dit initiatief wil de gemeentelijke jeugddienst van Sint-Gillis meer jongeren in de publieke ruimte ontmoeten en informeren.

'JIP Mobil' is een informatiepunt waar jongeren antwoorden krijgen op allerlei vragen over studeren, werken, relaties maar ook over het sociaal, cultureel en juridisch jongerenaanbod. Bovendien kunnen ze ook worden doorverwezen naar andere jeugdactoren.

“Voor veel jongeren is een plein of de hoek van een straat een stuk leefruimte waar ze veel tijd doorbrengen. Als je jongeren wil bereiken moet je dus ook buiten komen. Met de 'JIP Mobil' heeft de jeugddienst voortaan een aantrekkelijk en praktisch mobiel kantoor om naar jongeren toe te stappen”, zegt Schepen van Jeugd Willem Stevens aan BRUZZ.

Originele look

Om dit mobiele jeugdinfopunt herkenbaar te maken, schakelde de jeugddienst het team van Farm Prod in, een collectief van verschillende beeldende kunstenaars die aan creatieve projecten in Brussel meewerken. De artiesten Guitar en Arno2bal gingen samen met jongeren uit Sint-Gillis aan de slag om een originele look voor de ‘JIP Mobil’ te ontwerpen.

De ‘JIP Mobil’ zal aanwezig zijn op woensdag- en vrijdagnamiddag, van 14u tot 17u, volgens een schema dat naargelang de vraag zal worden aangepast, op het Square Jacques Franck, het Bethlehemplein, het Moricharplein en het Marie Jansonplein.

Deze mobiele jeugddienst bevat een tafel, stoelen, brochures, een computer en internetverbinding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?