Slagerij Dierendonck volgende week donderdag open

© Facebook (Dierendonck)
© Facebook (Dierendonck)

Volgende week donderdag opent de nieuwste slagerij van Dierendonck in de Sint-Katelijnestraat de deuren. “De bedoeling is een ambachtelijke, ouderwetse slagerij”, zegt Hendrik Dierendonck, "met een heel beperkt, maar kwalitatief aanbod.”

Nadat slagerij Ghysels en Jack O'Shea er eerder mee ophielden, kun je vanaf donderdag 19 januari weer vlees kopen in de Sint-Katelijnestraat nummer 24. Dan gaat ‘atelier Dierendonck’ open, “een ambachtelijke, ouderwetse slagerij”, zegt Hendrik Dierendonck aan BRUZZ.

“We zeggen ‘atelier’ omdat mensen zullen kunnen doorkijken naar achter", verduidelijkt Dierendonck. “Daar versnijden we alles zelf, en maken we onder meer onze eigen charcuterie.”

Gedurende de eerste maand zal Hendrik elke dag in de slagerij aanwezig zijn. Later neemt zijn ploeg het over, die al drie maanden in de hoofdwinkel in Koksijde is opgeleid. Dierendonck zal zich dan weer focussen op de slagerijen in Koksijde en Nieuwpoort, en op het leveren van vlees aan sterrenrestaurants.

Toch is Brussel voor hem niet zomaar een vestiging. "Vroeger kwamen ik met mijn ouders naar de slagerijen in Brussel kijken, de Sint-Katelijnestraat was daarvoor gekend. Daar nu een ouderwetse vleesslagerij openen, is voor mij een droom die werkelijkheid wordt."

In die straat, vier huizen verder, is het restaurant van Jack O’Shea, ook over te nemen. “We hebben er even over nagedacht, maar dan toch besloten ons te concentreren op onze core-business. Maar wie weet komt het er nog van.”

De winkel is voor het eerst open op donderdag 19 januari vanaf 9.30 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?