Spandoek 'Save the climate' aan Jubelpark

© Facebook/Tout autre chose
© Facebook/Tout autre chose

België moet nu actie ondernemen tegen de gevolgen van klimaatverandering, dat is de boodschap van BelgiumActNow na de klimaattop in Bonn. Met een groot spandoek roepen de activisten op tot snel handelen in de strijd tegen klimaatverandering.

Naar aanleiding van het slot van de klimaattop COP23 in Bonn hebben klimaatactivisten zaterdag een groot spandoek van 17 meter lang opgehangen onder de boog van het Jubelpark in Brussel. De boodschap van #BelgiumActNow luidt 'Save the climate - Belgium Act Now'. Andere activisten schilderden een rode lijn op de gevel van het kabinet van minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marie-Christine Marghem.

Voor #BelgiumActNow herinneren beide acties eraan dat de "mensheid op het punt staat een rode lijn te overschrijden op vlak van klimaatverandering en de afwezigheid van een echt engagement van België tegenover deze urgentie."

Naast de rode lijn op de gevel van het kabinet van minister Marghem werden ook grote letters aangebracht om het ministerie te herdopen in 'Ministeries van klimaatmisdaden'.

Aan het Jubelpark hing een groep van een tiental klimmers op meer dan 50 meter hoogte het reuzenspandoek op met de boodschap 'Save the climate - Belgium Act Now'. Aan de voet van het monument werd een groot rood doek ontplooid, symbool voor de rode lijn die de mensheid dreigt te overschrijden.

Op hetzelfde moment werden in steden als Antwerpen, Gent, Namen en Brussel fietsmanifestaties gehouden met in totaal ruim 500 deelnemende fietsers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?