Stad Brussel opent maandag rouwregister voor Annie Cordy

© PhotoNews
| Annie Cordy in 2008 op het podium als Tata Yoyo uit het succesliedje Tata Yoyo uit 1980.

De Stad Brussel opent maandagochtend in het stadhuis een rouwregister voor de vrijdag overleden zangeres en actrice Annie Cordy. Dat heeft de woordvoerder van burgemeester Philippe Close, Wafaa Hammich, zaterdag aangekondigd. Het rouwregister ligt minstens een week ter beschikking tijdens de openingsuren van het stadhuis.

Cordy was vooral bekend in Franstalig België en Frankrijk, maar kan prat gaan op een carrière van internationale allure: ze verkocht wereldwijd meer dan 5 miljoen platen, speelde mee in een 17-tal films en had hoofdrollen in tientallen musicals en theaterstukken.

De zangeres - echte naam Léonie Cooreman - was afkomstig uit de Brusselse deelgemeente Laken. Ze verhuisde op jonge leeftijd naar Parijs en bouwde een carrière uit als zangeres, actrice en comédienne. Bekende liedjes zijn "Tata Yoyo" en "La bonne du curé".

Barones

In 2004 werd ze door koning Albert II in de adelstand verheven. Annie Cordy mocht zich sindsdien barones noemen. In 2013 werd ze ook bevorderd tot Commandeur in de Kroonorde. Een park in haar geboortegemeente Laken werd in 2018 naar haar vernoemd.

Het koninklijk paleis bracht zaterdag een eresaluut op Twitter. "Bedroefd door het overlijden van #AnnieCordy. Een stem en een persoonlijkheid die we zullen missen. Haar melodieën zullen blijven inspireren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?