Stad Brussel sluit deuren voor alle niet-dringende afspraken

© PhotoNews
| Het administratief centrum van Brussel-Stad in voordat het coronavirus in het land was.

De Stad Brussel sluit haar verbindingsbureaus Haren, Noord-Oost en Louiza. Alle permanenties in het administratief centrum en verbindingsbureaus worden afgelast. Wie echt een dringende vraag heeft, kan daarvoor nog wel in het administratief centrum terecht op afspraak.

Sinds de federale overheid woensdag de strengere maatregelen aankondigde, heeft ook de Stad Brussel haar maatregels aangescherpt. Sinds woensdag mag je alleen nog op afspraak naar het administratief centrum komen als het urgent is. Wel kun je in het administratief centrum en in Laken nog een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart afhalen zonder afspraak.

Ook huwelijken worden waar mogelijk uitgesteld. Wie toch wil trouwen, kan dat nog in beperkte kring doen (met enkel de ouders van het koppel en de getuigen). Wie een andere voornaam wil aangeven, kan dat online of telefonisch doen. Dat geldt ook van mensen die een geslachtsverandering willen aangeven of een andere wijziging willen melden.

Uittreksels van de burgerlijke stand, het strafregister of parkeerkaarten kunnen online worden aangevraagd. Ook voor andere zaken verwijst de Stad Brussel haar burgers door naar het e-guichet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?