Stad lanceert procedure voor renovatie monument t'Serclaes

De Brusselse gemeenteraad bevestigde maandagavond de beslissing van het college om een openbare opdracht uit te schrijven voor de renovatie van het monument van Everaard t'Serclaes. Er komt ook een nieuwe kopie van het zogenaamde streelbeeld op de hoek van de Grote Markt en de Karel Bulsstraat.

Het originele monument met de liggende Everaard t'Serclaes, Brussels schepen in de veertiende eeuw, wordt gerestaureerd en daarna tentoongesteld in de Oigvalezaal van het stadhuis.

Daarnaast zal ook een nieuwe kopie in messing gemaakt worden. Dat beeld komt op de hoek van de Karel Bulsstraat en de Grote Markt, ter vervanging van de huidige kopie uit kunsthars. 

Het totale budget is vastgesteld op 450.000 euro. 80 procent daarvan wordt gesubsidieerd door het Gewest. De Stad Brussel bekijkt de mogelijkheid om de resterende 20 procent te laten sponsoren via mecenaat. Dat laat schepen van Patrimonium Geoffroy Coomans (MR) weten.

De renovatie van het monument werd al aangekondigd in 2011. In tussentijd werd de kopie in kunsthars enkele keren gevandaliseerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?