Startschot voor nieuw appartementencomplex aan Scheutbospark

© Motown
| Motown Park bestaat uit 64 appartementen aan de rand van het Scheutbospark.

De burgemeester van Anderlecht en schepen van Stedenbouw gaven dinsdag officieel het startschot voor de bouw van Motown Parc, een appartementencomplex aan de rand van het Scheutbospark.

Er zullen in totaal 64 appartementen worden gebouwd aan de rand van het Scheutbospark in Anderlecht. De bouw gaat in oktober van start, het zal ruim twee jaar duren om het gebouw op te leveren. Het kost ongeveer tien maanden om de ondergrondse parking te bouwen en dan nog eens achttien maanden om het gebouw af te maken.

Het ontwerp komt van toparchitect André Campos van het Portugese architectenbureau AJ Arquitectos en kreeg ruim een jaar geleden al een vergunning. De Portugese architect is bekend van het Congresgebouw in Brugge dat hij in samenwerking met Eduardo Souto de Moura ontwierp. Voor het ontwerp van Motown Parc hield hij er rekening mee dat het project zou aansluiten bij het Scheutbospark.

"Wat ons kenmerkt is dat we altijd met toparchitecten werken, maar wel op betaalbare locaties," zegt projectontwikkelaar Alon Amar. "We zoeken de leukste locatie van een betaalbare gemeente. Zo democratiseren we mooie architectuur."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?