Street work-out in Maximiliaanpark

In het Maximiliaanpark in Brussel komt een eerste “street work-out park”. Daarmee krijgt de eerste Brusselse street work-out club Wolf’s Bar een vaste plek.

Aan street work-out doe je niet met klassieke fitnesstoestellen, maar met je eigen lichaamsgewicht en gewone toestellen die je in parken en op straat vindt. In het Maximiliaanpark zijn nu enkele toestellen geplaatst waarop de sporters zich kunnen uitleven. De sport komt overgewaaid uit Oost-Europa, en wint ook in de Verenigde Staten aan populariteit.

De groep Wolf’s Bar bestaat sinds vorig jaar, en traint indoor en in de openbare ruimte. Vanaf nu kunnen ze dus in het Maximiliaanpark terecht. “Het waren de heren van Wolf’s Bar die al een tijdje op zoek waren naar een geschikte plek, maar bij de meeste Brusselse gemeenten vingen ze bot. Toen ik hen de eerste keer ontmoette, was ik van bij het begin overtuigd dat dit de sportieve Brusselaar ten goede zou komen”, zegt Pascal Smet (SP.A), in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Sport.

Smet kreeg het idee voor het park via Urban Kindness, de oproep die Smet eerder dit jaar lanceerde naar toffe initiatieven die het leven in de stad kunnen verbeteren.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie trekt 40.000 euro uit voor de installatie van de toestellen en het aanpassen van de ondergrond.

Het park wordt op 30 april officieel geopend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?