Streetart op Naamsestraat ingehuldigd

© Stad Brussel

Op de Naamsestraat zijn zondagnamiddag zeven muurschilderingen ingehuldigd van zeven verschillende artiesten. De streetart-kunstwerken moeten de straat aantrekkelijker maken voor passanten en shoppers.

Hoewel de Naamsestraat een vrij ruim winkelaanbod heeft, laat de straat bij weinig shoppers een belletje rinkelen. “We hadden gemerkt dat er in de Naamsestraat wel veel passage was, maar dat weinig mensen er ook bleven hangen" zegt Flore Frédéric van Atrium Brussels, het gewestelijk handelsagentschap. "De straat heeft heel wat troeven, maar trekt slechts een klein deel van de mensen die in de andere wijken in de omgeving gaan winkelen. Onze bedoeling was om de straat aantrekkelijker te maken, haar identiteit meer naar voor te brengen, zodat zowel handelaars als wandelaars zich meer met de straat kunnen identificeren."

Tezelfdertijd werkt de Brussels schepen van Cultuur Karine Lalieux (PS) aan een heus streetart-parcours door Brussel, waarvoor ze jaarlijks 100.000 euro kan uittrekken. "De mensen van Atrium vonden dat perfect in hun aanpak voor de Naamsestraat passen", zegt schepen Lalieux. "We zijn daar vol enthousiasme op ingegaan. Ik ben blij dat we in zo'n mooie straat hebben kunnen werken en dat het project zo'n mooie resultaten heeft opgeleverd."

De kunstwerken zijn van de hand van Spear, Eyes B, Parole, Koolkoor, Van Tang, Steve Locatelli en Nova Dead, terwijl de coördinatie van het project in handen was van het kunstenaarscollectief Propaganza.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?