Stripmuur op uw huis? Meer belasting betalen

Het stripparcours van de stad Brussel wordt in de Lokvogelstraat in Laken uitgebreid met een tekening van Jommeke. Zo'n stripmuur op uw gevel kan echter onverwachte fiscale gevolgen hebben. Een eigenaar in Brussel-Stad zag zijn onroerende voorheffing daardoor stijgen.

Ook de Franstalige oppositie kan het voorstel van schepen Ans Persoons (SP.A) voor een nieuwe muur in de Lokvogelstraat smaken.

Toch had Hamza Fassi Fihri (CDH) slecht nieuws. Een eigenaar die zijn muur in het verleden ter beschikking stelde voor een striptekening, zag zijn onroerende voorheffing stijgen omdat zijn pand in waarde gestegen was.

Het schepencollege bleek niet op de hoogte te zijn. Burgemeester Yvan Mayeur: "Dat is alvast niet de bedoeling, maakt u me de identiteit van de eigenaar over? We gaan dat in het college onderzoeken. Indien het klopt, gaan we de conventie die de stad met de eigenaars sluit, aanpassen."

De Vlaamse Gemeenschapscommissie staat in voor het ontwerp, de financiering en de verwezenlijking van Jommeke. De stad gaat de stripmuur onderhouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?