Eenvoudig Nederlands

Taalfeest 'Allez:NL' verwelkomt meer dan 1.200 Brusselaars om Nederlands te oefenen

Allez NL
© BRUZZ
| Taalfeest Allez:NL vond plaats in de Beursschouwburg.
© BRUZZ
| Taalfeest Allez:NL vond plaats in de Beursschouwburg.

De babbeldag 'Allez:NL' is terug. Mensen uit de hele wereld komen samen om Nederlands te oefenen. Dat doen ze op donderdag 24 november in de Beursschouwburg. Babbelen, muziek, wandelen, alles in het Nederlands.

Meer dan 50 organisaties doen mee. Ze bieden elk een of meer activiteiten aan. Denk aan een theater-workshop, samen wandelen door Brussel of een web-artikel leren schrijven. Het evenement vindt plaats over heel Brussel.

Meer dan 1.200 mensen zijn ingeschreven. Het gaat om mensen die Nederlands studeren. Ze verzamelden 's ochtends in het bekende cultuurhuis Beursschouwburg. Daar genoten ze van een ontbijt.

Minister krijgt rap-nummer

Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) gaf een speech bij de start. Hij is enthousiast over dit evenement: “Het is een dag waarop we Nederlands vieren."

Hij beschrijft Nederlands als verbindende taal. "Ik luisterde vanmorgen naar het lied 'Champs Elysees'. Daarin zingt Joe Dassin "J'avais envie de dire bonjour à n'importe qui." Dat kan je ook in het Nederlands doen."

Rapper Jeune Kash maakte speciaal voor Allez:NL en minister Dalle een rap-nummer. Hij gaf een kort optreden. Het publiek reageerde enthousiast en zong mee. Daarna begonnen de activiteiten.

Derde editie

Dit jaar is de derde editie van Allez:NL. De organisator is het Huis van het Nederlands in Brussel. Zij moedigen mensen aan om Nederlands te oefenen buiten de klas. Dat helpt bij het zoeken naar werk, boeken lezen in het Nederlands of praten met de school van je kinderen.

De directeur Patrick Manghelinckx zegt: “Ze maken vandaag kennis met verschillende organisaties waar ze meer dan welkom zijn.”

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?