Taxichauffeur die fietser aanreed niet vervolgd

De taxichauffeur die eind april opzettelijk een fietser omver reed omdat die hem niet liet voorbijsteken, wordt niet vervolgd. Het parket geeft in een brief aan het slachtoffer een gebrek aan capaciteit als reden op.

Steffen Entzeroth reed op 27 april voor een taxi die hem met hoge snelheid naderde, de fietser rechts inhaalde en de fiets daarbij ook raakte. Het ongeval gebeurde op de fietsstraat langs de Louizalaan, waar auto’s fietsers niet mogen inhalen.

Entzeroth (45) kwam ten val en raakte daarbij lichtgewond, waarop de chauffeur meteen de vlucht nam. De fietser diende klacht in tegen onbekenden. Eind oktober kreeg hij echter een brief in de bus dat de dader niet vervolgd zou worden. Het parket haalde een gebrek aan onderzoekscapaciteit aan als reden.

Mobiel Brussel, dat de Brusselse taxisector beheert, hield in mei de bewuste auto tegen. De taxi bleek illegaal in Brussel rond te rijden, omdat hij enkel een Vlaamse vergunning had. De wagen, die toebehoort aan een eenmanszaak uit Strombeek, werd tijdelijk in beslag genomen.

"Maar verder konden wij niets doen", zegt woordvoerster Inge Paemen van Mobiel Brussel. "Wij zijn niet bevoegd voor Vlaamse taxichauffeurs. Als het een Brusselse taxi was geweest, dan hadden we voor het ongeval met de fietser sancties kunnen treffen, zoals een schorsing."

"Ik wist dat fietsen in Brussel gevaarlijk was", reageert Entzeroth. "Maar ik begrijp niet dat deze man niet vervolgd wordt, ze kregen alle informatie op een presenteerblaadje. Voor mij laat dit voorval zien dat in de straten van Brussel het recht van de sterkste geldt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?