Thurn & Taxis: geen Couleur Café, wel personeelsfeest Delhaize

© Lotte Van Den Bogaert / Twitter

Supermarktketen Delhaize viert vier dagen lang haar 150-jarige bestaan. Niet in het park van Laken zoals eerst aangekondigd, maar op de terreinen van Thurn & Taxis, daar waar vorig jaar festival Couleur Café moest vertrekken. Brusselaars klagen bij BRUZZ over het ‘enorm luide’ vuurwerk dat tot in de nacht aanhoudt.

In april raakte bekend dat supermarktketen Delhaize haar 150-jarige bestaan in juni wou vieren met een groot personeelsfeest in het park van Laken. Er ontstond veel verontwaardiging omdat de supermarkt vier dagen lang gratis publiek terrein zou mogen inpalmen. Na grootscheeps protest voerde de warenhuisketen dat plan af. Nu blijkt dat het feest toch doorgaat, op de terreinen van Thurn & Taxis.

Wandelaars in het park kunnen de feest- en eettenten en een wit reuzenrad zien, maar het is vooral het feestgedruis dat de Brusselaar is opgevallen.  

“Sinds dit weekend vindt er een feest plaats in (eigenlijk net naast, red.) het park van Thurn en Taxis”, schrijft een lezeres. Op de BRUZZ-redactie herkennen veel redacteurs – tot in Sint-Gillis - het verhaal. Ze vroegen zich al een paar dagen af waar dat vuurwerk vandaan bleef komen.

'Derde avond lawaai op rij'
“Is dit het Delhaize-personeelsfeest?”, vraagt de lezeres zich af. “Dit veroorzaakt érg veel geluidsoverlast, met iedere avond vanaf half twaalf vuurwerk dat een hele tijd aanhoudt, en dat in een zone waar zoveel gezinnen wonen, kinderen die naar school moeten, ... Gisteren was de derde avond op rij dat er 's nachts vuurwerk werd afgelaten, en ik vrees voor vanavond hetzelfde. Als dit effectief het Delhaizefeest is, dan vind ik het vreemd dat hier geen aandacht aan gegeven wordt.”

Het gaat wel degelijk om het Delhaizefeest, op de parking van Thurn & Taxis, blijkt uit navraag. Dat is min of meer dezelfde plek als waar het festival Couleur Café tot afgelopen jaar plaatsvond. Couleur Café moest uiteindelijk baan ruimen vanwege de grote bouwwerven op het terrein, maar een jaar later blijkt er geen bezwaar om Delhaize er te laten feesten.

“We zijn in orde met alle vergunningen”, reageert woordvoerder Roel Dekelver bij BRUZZ. “Het is een privéterrein, en we hebben de voorafgaande toestemming van brandweer, politie en de cel evementen van de Stad Brussel.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?