Twee maanden hinder door werk aan Ring

© tvb
Vanaf maandag 30 april tot en met zaterdag 30 juni starten omvangrijke werkzaamheden aan de Ring rond Brussel, tussen Dilbeek en Zellik.

De werken zullen de nodige verkeershinder met zich meebrengen, meldt het Verkeerscentrum Vlaanderen:

"Tussen Dilbeek en Jette wordt in beide richtingen het wegdek vernieuwd, en worden de vangrails en de verlichting vervangen. Er geldt een snelheidsbeperking tot 70 km per uur. Om de hinder te beperken, wordt er alleen gewerkt tussen 21 uur 's avonds en 5 uur 's ochtends.

De wegwerkzaamheden lopen van 30 april tot en met 30 juni. Enkel 's nachts zullen rijstroken worden afgesloten. Tot 23 uur blijven twee rijstroken beschikbaar, daarna nog één rijstrook en tegen de ochtendspits wordt de weg over de hele breedte vrijgegeven. Gedurende enkele nachten worden ook bepaalde op- en afritten afgesloten omdat daar ook het wegdek vernieuwd wordt.

Als er in het weekend gewerkt wordt op de Buitenring (van Asse tot Dilbeek) dan worden op zaterdag pas vanaf 7 uur twee rijstroken geopend. De weg is volledig vrij vanaf 10 uur. Op zondag gaat er al vanaf 20 uur een rijstrook dicht en vanaf 22.30 uur blijft er nog één beschikbaar. Op de Binnenring (van Dilbeek tot Asse) zijn er op zaterdag pas vanaf 8 uur twee rijstroken ter beschikking en op zondag vanaf 9 uur."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?