Vanraes: 'Ik werk hard voor loon'

© Dieter Telemans

“Ja, ik verdien goed mijn geld, maar ik werk daar hard voor.” Dat zegt ondervoorzitter Jean-Luc Vanraes (Open VLD), in reactie op de bekendmaking van de weddes van de directieleden van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB).

Woensdag maakte Le Soir de salarissen van de voorzitter en de adjunct-directeur van de GIMB bekend, respectievelijk 292.000 euro en 214.000 euro bruto.  “Mijn brutoloon zit daar wellicht ergens tussenin”, zegt ondervoorzitter Vanraes aan BRUZZ,” al heb ik geen idee over mijn brutoloon, enkel over mijn nettoloon.” Wat dat is, wou Vanraes niet kwijt. “Maar ik verdien inderdaad goed mijn brood, al werk ik daar ook hard voor.”

Volgens Vanraes zijn de bedragen van de lonen vastgesteld door een remuneratiecomité.  “Zij doen voorstellen conform de inkomsten in de bancaire wereld”, aldus Van Raes, die nog beklemtoont ontslag te hebben genomen als Brussels parlementslid, na het aanbod van de GIMB.

Vanraes is ook nog - bezoldigd - voorzitter van het OCMW van Ukkel.

Voor hij bij de GIMB aan de slag ging was Vanraes Brussels parlementslid en voorzitter van de raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). De Open VLD'er was ook Brussels minister van 2009 tot 2011, tot Guy Vanhengel na een intermezzo in de federale regering terug zijn plaats innam in de Brusselse regering. 

De andere twee directieleden van de GIMB waren donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?