Vermist meisje uit Ukkel in gesloten instelling

F. B. S., het 14-jarige meisje uit Ukkel dat sinds 24 mei vermist was, is op bevel van de jeugdrechter geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. Haar baby blijft voorlopig in het ziekenhuis, tot er een meer structurele oplossing gevonden is voor het kind. Dat meldt het Brusselse parket. De 14-jarige F. is intussen ook ondervraagd door de federale gerechtelijke politie maar over de inhoud van haar verhoor wordt niets meegedeeld, aldus nog het parket.

F. B.S. vertrok op 24 mei naar school maar kwam daar nooit aan. Korte tijd voordien had Binnenlanse Zaken haar identiteitsdocumenten ingetrokken omdat gevreesd werd dat ze geradicaliseerd was. Gerecht en politie hielden er dan ook ernstig rekening mee dat het meisje zou proberen naar Syrië te reizen.

Eind september bleek dan dat het vermoeden bestond dat F. in Syrië was in gezelschap van Mehdi Atid, een geradicaliseerde man die onder elektronisch toezocht stond maar die zijn enkelband verwijderd had en zijn driejarige dochter ontvoerd had. Toen al werd geopperd dat F. zwanger zou zijn.

Zaterdagavond kwam dan het bericht dat het meisje op 10 oktober opgepakt was in Turkije en zaterdag naar België was gerepatrieerd, nadat ze in Turkije nog bevallen was. "F.'s gezondheid liet het toe om gisterenavond nog door de politie verhoord te worden", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Om evidente redenen kan niets worden vrijgegeven over de inhoud van haar verhoor, noch of ze al dan niet haar medewerking verleende."

"Vandaag, zondag 22 oktober 2017, werd F. voorgeleid bij de Brusselse jeugdrechter en die heeft beslist haar te plaatsen in de gesloten afdeling van de gemeenschapsinstelling. Voor de baby, die in goede gezondheid is, werden protectionele maatregelen gevorderd bij de jeugdrechter. Die heeft beslist dat de baby in het ziekenhuis dient te blijven, totdat er een meer structurele oplossing voorhanden is", aldus Van Wymersch.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?