Vermoedelijke dealer met hoop drugs opgepakt in Schaarbeek

© EC/BRUZZ
| Achteruitgang van het Noordstation.

De lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft donderdag tijdens een beveiligingsoperatie in de Noordwijk een vermoedelijke drugdealer opgepakt. De man probeerde voor de politie te vluchten, maar kon na een val ingerekend worden. Hij bleek een grote hoeveelheid drugs bij te hebben, meldt het Brusselse parket vrijdag.

In de Noordwijk worden regelmatig beveiligingsoperaties georganiseerd door de politie Brussel Noord, in samenwerking met de federale politie, om de politieaanwezigheid te verhogen en het veiligheidsgevoel bij de buurtbewoners en de pendelaars te versterken. Dat was ook donderdag het geval, toen de agenten in de Aarschotstraat een man zagen die bij het zien van de politie meteen op de loop ging. De agenten zetten de achtervolging in, maar na een korte afstand botste de man tegen een brievenbus, waardoor hij ten val kwam.

De man werd opgepakt en bleek na onderzoek een hoop cash geld, 70 pillen ecstasy, 30 pillen van het geneesmiddel Rivotril, 56 pillen Lyrica, 59 gram hasjiesj, 7 gram marihuana en 2 gsm's bij te hebben. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging en vervolgens ter beschikking gesteld van het parket. Dat parket besloot hem meteen te dagvaarden, zodat hij zich binnenkort al voor de correctionele rechtbank moet verantwoorden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?