VUB opent online rouwregister voor Frederik Vanclooster

© Facebook
| Frederik Vanclooster
Updated: 07-01-2020 - 11:12

De VUB heeft een online rouwregister geopend voor Frederik Vanclooster, de 21-jarige student die op oudejaarsnacht verdwenen was in Vilvoorde. "Het tragische overlijden van Frederik heeft vele VUB'ers erg geraakt."

Vilvoorde opende maandag al een rouwregister. Vandaag opent de VUB - Frederik Vanclooster studeerde er computerwetenschappen - een onlineversie van een rouwregister. "Door de examenperiode zijn vele studenten niet of slechts beperkt aanwezig op de campus", klinkt het bij de VUB. "Het online rouwregister biedt iedereen de kans om woorden van troost of medeleven, of een mooie herinnering, te delen."

"Het tragische overlijden van Frederik heeft vele VUB'ers geraakt", klinkt het nog. Op de website van de VUB heeft de Vilvoordse student een herdenkingspagina gekregen. Wie het rouwregister wil ondertekenen, kan dat via deze link.

Ondertussen werd Vanclooster postuum benoemd tot stadsambassadeur van Vilvoorde. De titel werd van zijn ouders, journalisten Lucas Vanclooster en Kristien Bonneure, op hem overgedragen in samenspraak met hen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?