Vzw Toestand werkt mee aan uitbouw vrouwencentrum in Albanië

Vrijdagochtend is een delegatie van de Brusselse vzw Toestand met de bus naar Albanië vertrokken. Daar zullen ze mee een sociocultureel vrouwencentrum uit de grond helpen stampen.

Op dit moment is een groep van veertig jongeren op weg naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. Daar gaan ze een oude tractorfabriek omtoveren tot een cultureel centrum. Dit doen ze met ingezameld geld van fondsenwervingen en Erasmusbeurzen.

Het centrum zal een plaats zijn waar kwetsbare vrouwen terechtkunnen. Het is een samenwerkingsproject met ongeveer zeventig vrijwilligers, waar ze een jaar naartoe hebben gewerkt. Binnen twee weken zal het collectief terugkeren naar Brussel. De vrijwilligers in Albanië zullen de werking van het centrum verder opvolgen. De voorbije vier jaar heeft vzw Toestand al dergelijke werken gerealiseerd in Kosovo, Spanje en Macedonië.

“Doorheen het jaar organiseren we feestjes en plantenverkopen om geld in te zamelen voor al onze projecten. We zijn er trots op en we willen blijven gaan", aldus Lea Vromman, documentairemaakster van vzw Toestand.

Het doel van de vereniging, die het meest gekend is voor het project Allee du Kaai, is om van leegstaande gebouwen tijdelijke plekken te maken waar stadsbewoners in Brussel en elders zich kunnen thuisvoelen en elkaar ontmoeten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?