Wedstrijd: alternatief voor agressieve Vlaamse leeuw

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) organiseert een Grote Prijs voor studenten om een nieuw symbool voor Vlaanderen te ontwerpen. De Vlaamse Leeuw is niet charmant genoeg, klinkt het.

Peeters stelde "de Grote Prijs van de Minister-President" op het symposium "de Waarde van Symbolen" in het Vlaams parlement in Brussel. De opdracht: "Werk voor de Vlaamse overheid een origineel creatief idee of suggesties uit om het positief imago van Vlaanderen en de Vlaamse symbolen in het binnen -en/of buitenland te ondersteunen."

Agressief
De Vlaamse Leeuw wordt, voor alle duidelijkheid, niet afgeschreven. Maar volgens marketingexperts is een klauwende leeuw te agressief als symbool, en staat hij haaks op de warme, open, sociale en internationale Vlaamse volksaard.

"Er moet een positievere state of mind gecreëerd worden rond Vlaanderen," verduidelijkt marketingonderzoeker Jan Callebaut aan de krant Het Laatste Nieuws. "We gaan prat op een rijke cultuur, een vernieuwende economie en een sociale, open en internationale houding. Maar enkel de Walen weten dat, verderaf wordt het weggelachen."

Deelnemers moeten minstens achttien jaar zijn en ingeschreven zijn aan een Vlaamse onderwijsinstelling. De deadline is vijftien mei. Wie de Vlaamse Leeuw kan integreren in zijn nieuwe creatie, heeft vermoedelijk een streepje voor, menen de marketingexperts.

De winnaar krijgt 2.500 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?