Zanger Pro-Pain slachtoffer van overval met geweld in Brussel

© Pro-Pain via Facebook
© Pro-Pain via Facebook

De zanger van de Amerikaanse metalband Pro-Pain, Gary Meskil, is maandag in Brussel het slachtoffer geworden van een overval en poging tot moord. Dat meldt de band zelf op hun Facebookpagina. De Brusselse politie bevestigt dat er een overval is gepleegd, de zaak ligt nu bij een onderzoeksrechter van het parket.

De dieven gingen, volgens die mededeling, aan de haal met Meskils geld, kredietkaart en paspoort, sloegen hem met een ijspriem op het hoofd en vielen hem daarna aan in de Doornikstraat in hartje Brussel. Met verschillende breuken aan zijn gezicht en kaak werd de zanger opgenomen in het ziekenhuis.

Intussen is zijn toestand gestabiliseerd, maar het optreden dat de band vrijdag in een Roeselaars café zou geven is geannuleerd. Ook de show in het Duitse Osnabrück, zaterdag, is geannuleerd.

Nog volgens de band kent de politie de identiteit van een aantal verdachten al. Er werd ook "meer dan één wapen" in beslag genomen.

Het parket is een gerechtelijk onderzoek naar de feiten gestart. Het gerecht kwalificeert de feiten als poging tot doodslag en diefstal met geweld. Voorlopig is er niemand opgepakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?