| Activisten blokkeren de ingang.

Zestigtal activisten blokkeert ingang van landbouwforum

© Belga
28/03/2023

Zowat zestig activisten van het collectief 'Geen toekomst voor de agro-industrie' hebben dinsdag de ingang geblokkeerd van het Forum voor de Toekomst van de Landbouw (FFA) in Brussel. Ze verwijten de organisatoren aan "greenwashing" te doen.

De actievoerders ketenden zich aan het Square-congrescentrum, vlakbij het Centraal Station in Brussel, vast aan fietsen en koffers gevuld met beton. Op die manier blokkeerden ze de hoofdingang van het centrum. Deelnemers aan het forum konden via een andere ingang naar binnen gaan.

Het collectief zegt met de actie de "hypocrisie" te willen aanklagen van de organisatoren, zoals chemiereus Syngenta, de Europese lobby van grootgrondbezitters European Landowners' Organization (ELO) en multinationals zoals PepsiCo, Nestlé en John Deere. Het verwijt hen dat ze met hun gelobby proberen om Europese milieuregelgeving te vertragen. "Vandaag blokkeren wij hun pogingen om te lobbyen en aan 'greenwashing' (je duurzamer voordoen dan je bent, red.) te doen, terwijl zij permanent elke poging blokkeren om onze voedselsystemen op een duurzame manier te hervormen", luidt het.

Het Forum for the Future of Agriculture omschrijft zich op zijn website als "een ontmoetingsplaats om te debatteren over duurzame landbouw en milieu-uitdagingen". Voor de conferentie dinsdag in Brussel zijn sprekers aangekondigd als vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, Eurocommissaris voor Milieu Virginijus Sinkevicius en de bekende Britse antropologe, biologe en VN-vredesambassadrice Jane Goodall.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni