Zwaar geval van homofobe agressie op Sint-Katelijneplein

Op zaterdag 25 juni werd een man aan het Sint-Katelijneplein in Brussel aangevallen door een tiental mannen toen hij met zijn vriend hand in hand liep. De man moest opgenomen worden in het ziekenhuis met ernstige hoofdletsels. Na het incident schreef het slachtoffer een open brief aan burgemeester Mayeur, die ondertussen volop gedeeld wordt.

Frédéric wandelde zaterdagavond 25 juni rond 22:45 uur rond in de wijk aan het Sint-Katelijneplein toen hij achter zich homofobe commentaren hoorde, schrijft La Capitale. Toen Frédéric de man confronteerde, kreeg hij een vuistslag te verwerken waardoor hij zijn hoofd tegen de muur achter zich stootte.

Frédéric verloor daarbij het bewustzijn en herinnert zich niets meer van het incident, maar hij kreeg van zijn vriend en omstaanders later het hele verhaal te horen. Hij zou door een tiental mensen ook nadat hij het bewustzijn verloor, verder zijn aangevallen. De daders vluchtten weg toen de vriend van Frédéric, die zelf ook aangevallen werd, om hulp riep. Daarop droeg zijn vriend hem naar huis en belde hij voor een ziekenwagen. Frédéric is 7 dagen werkonbekwaam.

De man klaagt het incident aan in een open brief, die hij ook naar de Brusselse burgemeester Ivan Mayeur verstuurde. Hij verwacht dat de zaak ernstig wordt genomen en waarschuwt dat Brussel, nu nog bijzonder populair bij de internationale LGBT-gemeenschap, dreigt die aantrekkingskracht te verliezen. “Ik ben zelf Fransman en was enkel op vakantie in Brussel. Maar voor mijn Brusselse vrienden hoop ik dat deze tendens van homofobe agressie stopt.”

“Ik ken veel mensen die zich gedeisd houden net omwille van dat homofobe klimaat en dus verkiezen te zwijgen over dergelijke incidenten. Ik vind dat heel jammer”, gaat Frédéric voort. Zijn getuigenis werd via de Facebookpagina van “Memory Ihsane Jarfi” sinds 2 juli al bijna 700 keer gedeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?