100 procent Brussel: Loop met ons mee

Francis Marissens
© Brussel Deze Week
07/05/2008
Op zondag 11 mei organiseren de Brusselse media een grote trainingsloop in en om het Jetse Laarbeekbos.

Op 25 mei is het zover. Dan maken 25.000 lopers zich op voor hun gezamenlijke zegetocht door de hoofdstad van Europa.

Ben jij een van de gegadigden (want bliksemsnel ingeschreven), dan krijg je op zondag 11 mei nog een uitgelezen kans om de spieren los te gooien of een laatste stevige trainingssessie in te lassen. En was je niet tijdig ingeschreven en/of houden je snelle benen meer van de korte afstand, dan krijg ook jij zondagochtend een sfeerrijk en bovenal prettig gezond alternatief.

Atletiekcoach André Ornelis (die momenteel ook 'onze' vier mediamannen en -madame klaarstoomt voor de 20 km) heeft een open trainingssessie ingelast. Iedereen kan meedoen. Wie er op 13 april al bij was, kan het beamen: er hangt behalve veel zuurstof ook veel enthousiasme, energie en solidariteit in de lucht tijdens zo'n gezamenlijke Jetse oefentocht. En iedereen loopt op eigen ritme; geen wedstrijdje dus.

Bewaakte kleedkamers

Onder het motto 'Samen is leuker dan alleen' kun je vanaf 10 uur terecht aan Health City, Laarbeeklaan 125 in Jette. Er zijn bewaakte kleedkamers met douches en een gratis drankje na afloop, en er werden ook vier circuits op maat uitgestippeld. Ornelis geeft ook loopadvies aan al wie hem erom vraagt.

Ben je een ervaren loper of een beginner? Maakt niets uit. Je loopt gewoon à la carte: om 10.30 uur vertrekt de groep '10 km snel', om 10.35 uur de groep '10 km traag' en om 10.40 uur de groep '5 km traag'. Een loop van vijftien kilometer wordt op gang geblazen zodra er zich voldoende gegadigden aanmelden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni