400 supporters RWDM vergaderen over nieuwe club

© FM Brussel
09/02/2015

De supportersfederatie van het ter ziele gegane RWDM Brussels willen graag een nieuwe club oprichten, desnoods in de regionale reeksen. Een vergadering rond het project lokte alvast 400 geïnteresseerden. Ook burgemeester Schepmans was aanwezig.

De federatie is opgericht om de supporters van RWDM en zijn nazaten te bundelen en op termijn een nieuwe club op te richten. Waarschijnlijk zal dat in de lagere reeksen zijn, maar het kan ook op een hoger niveau als er genoeg budget is om een stamnummer van een andere club over te kopen.

Een vergadering in de kantine van het Edmond Machtensstadion lokte alvast 400 geïnteresseerden. Dat is meer dan het aantal betalende supporters voor de wedstrijden van White Star, de club die momenteel in het stadion van Molenbeek speelt, maar waar de RWDM-fans niet van willen weten. "Als je weet wat er de voorbije tien jaar allemaal is gebeurd is het schitterend om te zien dat de mensen er nog altijd zijn en dat ze goesting hebben in een nieuw project", zegt Thierry Dailly, twee jaar terug nog manager bij FC Brussels.

Ook Françoise Schepmans (MR), burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, was erbij. De federatie hoopt binnenkort met Schepmans te kunnen samenzitten, want ze hebben de gemeente nodig om het Edmond Machtensstadion te mogen gebruiken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni