41 miljoen euro voor Brusselse sportinfrastructuur

© FM Brussel
08/12/2005
De komende vijf jaar wordt er fors in de sportinfrastructuur van het Brussels Gewest geïnvesteerd. Het Brussels Gewest en Beliris maken daar de nodige middelen voor vrij. Hier en daar komt een nieuwe sporthal maar het meeste geld gaat naar de renovatie en aanpassing van de bestaande zwembaden en sportterreinen.

Staatssecretaris Emir Kir (PS), in het Franstalig Brussels parlement bevoegd voor sport, maakt 41 miljoen euro verspreid over vijf jaar vrij voor sport. Het Brussels Gewest komt met 34 miljoen euro over de brug, de overige zeven miljoen komt van Beliris (het samenwerkingsakkoord met de federale overheid, red.). Over het bedrag dat Beliris geeft, bestond lange tijd controverse omdat sommigen vonden dat Kir politiek zou hebben laten meespelen bij de keuze van de te renoveren zwembaden, maar het plan van Kir is nu toch goedgekeurd.

De gemeentelijke zwembaden van Sint-Gillis, Ganshoren, Elsene, Sint-Jans-Molenbeek, Brussel en Schaarbeek zullen helemaal gerenoveerd worden. Het geld van het gewest zal in het totaal in zo'n 36 projecten geïnvesteerd worden. "Daarmee zullen zwembaden gerenoveerd worden en synthetische grasmatten aangelegd worden. Daarnaast zullen er ook twee sportzalen gebouwd worden, net als een atletiekpiste in het Victor Boinstadion. Zo zijn er ongeveer 36 projecten in ons gewest," aldus Kir. Daaronder ook de zwembaden in Neder-Over-Heembeek en Laken en twee nieuwe sportstadia (in de Noordwijk en op de Waversesteenweg in Elsene).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni