Anas Messaoudi wint zevende boksgala All Eyez on Brussels

© Anas Messaoudi via Facebook
| Bokser Anas Messaoudi won zaterdag zijn veertiende kamp.

Anas Messaoudi heeft zaterdagavond in de ULB Erasmus-sporthal in Anderlecht niet zonder moeite zijn veertiende overwinning in evenveel kampen geboekt. De Benelux-kampioen bij de weltergewichten (tussen 63,503 en 66,678 kg) versloeg de in Oekraïne geboren Rus Andrey Maik op punten (80-72, 79-73 en 79-73).

De kamp was de hoofdaffiche van de zevende editie van All Eyez on Brussels, een Brussels boksgala. Voor Maik was het de tweede nederlaag in elf profkampen.

"Ik had niet verwacht dat mijn tegenstander zo goed zou bewegen en het zolang zou volhouden", bekende Messaoudi na afloop. "Hij had mijn slagen vooraf duidelijk goed bestudeerd. Maar ik klaag niet. Zo leer ik bij. Ik ben blij met mijn prestatie. Logischerwijs mis ik ritme na zeven maanden zonder kamp, maar toch was mijn conditie beter dan de zijne. Ik hield de acht ronden makkelijk vol. Ik hoop in december voor een titel te boksen en dan zullen het nog meer ronden zijn. Ik wil zo hoog mogelijk mikken en kampioenschappen winnen. Ik ga alle aangeboden uitdagingen rustig bekijken."

In de andere gevechten van de avond in Anderlecht maakte Michael Essomba indruk bij de zwaargewichten (meer dan 90,719 kg). De 23-jarige Luikenaar sloeg de Bulgaar Kristian Kirilov drie keer tegen het canvas. Die stond telkens op, maar gaf in de zesde ronde toch aan dat het voldoende was. Essomba blijft zo ongeslagen met zes overwinningen, waarvan vijf voor het einde van de kamp.

Loubna Adine verloor haar eerste profkamp bij de pluimgewichten (tussen 55,338 en 57,152 kg) nipt op punten van de Britse Daisy Preston. De Zweed Oscar Ahlin liet zich gelden bij de lichtzwaargewichten (tussen 79,378 en 90,719 kg) tegen de Georgiër Giorgi Tevdorashivili. Die verloor met een technische KO in de derde ronde. Voor Ahlin was het zijn 22e zege, zijn 19e voor het einde van de kamp, tegenover 2 nederlagen.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?