| Michel Vlap scoorde een hattrick in de 7-0-zege tegen Zulte Waregem.

Anderlecht behoudt waterkansje op play-off 1

SG
© Belga
07/03/2020

Na een monsterzege tegen Zulte Waregem (7-0) heeft RSCA nog steeds een kleine kans op play-off 1. Rechtstreekse concurrent KV Mechelen speelde gelijk tegen Eupen en laat dus kostbare punten liggen in de strijd om play-off 1.

De strijd om het laatste ticket voor Play-off I in de Jupiler Pro League is nog niet gestreden. KV Mechelen, Racing Genk en Anderlecht zijn nog in de running. Cercle Brugge is dan weer zeker van het behoud na afloop van de zaterdagavond gespeelde wedstrijden op de 29e speeldag.

Anderlecht deed tegen Zulte Waregem meer dan het moest doen en gaf Essevee een 7-0 pandoering. Na zes minuten verschalkte Pletinckx zijn eigen doelman. Vlap lukte de 2-0 en Doku zette de 3-0 op het scorebord. Opnieuw Vlap maakte vanaf de penaltystip de 4-0, waarna ook Doku zijn tweede van de avond meepikte.

Vlap maakte er uiteindelijk nog een hattrick van, zijn zesde doelpunt in drie competitiewedstrijden. Chadli zette de eindstand op het scorebord. In de strijd om Play-off I tellen KV Mechelen en Genk 44 punten.

Anderlecht is met 43 punten nog niet uitgeteld. Genk en KV Mechelen treffen elkaar op de slotspeeldag, Anderlecht trekt dan naar Sint-Truiden. Om play-off I nog te halen, moet paars-wit zelf de volle buit halen tegen STVV, maar ook hopen dat Genk en KV Mechelen gelijkspelen.

20200308_RSCA_ZulteWaregem_Photonews

| Het scorebord loog er niet om.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni